verhuizen

Woning aanpassen of verhuizen?

MH² Advies zoekt samen met u naar de beste oplossing wanneer u hulpmiddelen nodig heeft om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Hulpmiddelen kunnen uitkomst bieden als bijvoorbeeld opstaan, traplopen, veilig douchen, aankleden of zelf koken, niet (meer) vanzelfsprekend is.

Wij overleggen met u of het mogelijk is uw woning aan te passen, zodat u thuis kunt blijven wonen. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring weten we wat er mogelijk is.

Woning aanpassen

Woningaanpassingen zijn er in vele soorten en maten. Dat geldt ook voor leveranciers van deze hulpmiddelen. Met onze kennis van zaken en doelgerichte aanpak adviseren wij u over de mogelijkheden, zoals het aanbrengen van beugels, aangepaste toiletten, douche- en badvoorzieningen, aangepaste drempels, het verbreden van in- en uitgangen, keukenaanpassingen, trapliften en opbergruimten voor vervoershulpmiddelen.

MH² Advies helpt u bij het maken van de juiste keuze van een hulpmiddel of woningaanpassing. Als u dat wilt, kunnen we het voorwerk doen, zoals het opvragen van verschillende offertes en het verzorgen van een WMO-aanvraag in de gemeente waar u woont. We leggen u vervolgens verschillende keuzes voor. Daarna ondersteunen we u desgewenst bij het vervolgtraject (bijvoorbeeld: aanvragen vergunning) en de eventuele verbouwing.

MH² Advies adviseert u bij het laten uitvoeren van kleine en grote klussen, zoals het plaatsen van een beugel in de douche of een compleet aangepaste badkamer of keuken.

Verhuizen

Wanneer er sprake is van een verhuizing vraagt de organisatie hiervan vaak veel tijd en energie van u en uw omgeving. In zo’n situatie is het lastig alles goed te overzien. Kinderen, andere familieleden, vrienden of buren zijn niet altijd in de gelegenheid u te ondersteunen wanneer u dat wenst.

MH² Advies biedt in zo’n situatie ondersteuning en begeleiding voor, tijdens en na de verhuizing. Zo kunnen wij het aanvragen van offertes en het plannen van de verhuizing van u overnemen. De contacten met verschillende woonvormen horen daarbij. U kunt ons ook voor onderdelen van dit proces inschakelen.

Welke keuze u ook maakt: MH² staat u terzijde bij het bepalen van uw keuze en de uitvoering daarvan. Wij zijn uw aanspreekpunt in deze verschillende trajecten.

blocks